1.320 persones confinades als centres educatius de Terrassa

L’impacte de la sisena onada i l’efecte òmicron ja es nota en aquesta primera setmana de retorn a les aules després de les festes de Nadal. En només quatre dies s’han hagut de confinar per positiu de covid, als centres educatius de Terrassa, 1.320 persones. La gran majoria, 1.100, són alumnes, mentre que la resta, més de 200, és personal docent. El centres amb més persones confinades és l’Escola Pia, amb 62; seguida del Petit-Estel amb 56, l’Escola Oficial d’Idiomes amb 51, i el Sagrat Cor de Jesús i el Liceu Egara amb 46 cadascun.

Es dóna el cas, però, que no hi ha cap grup confinat al complet, perquè les noves instruccions del CatSalut indiquen que no cal confinar-lo si no hi ha més de cinc positius per classe.

A més, des d’aques dimarts, els contactes estrets no cal que es facin el test d’antígens si han passat la malaltia en els últims tres mesos, independentment del seu estat de vacunació.

Les baixes produïdes en el professorat ha fet que Educació hagi obert la borsa de substitucions per tal de facilitar-ne la seva cobertura.

El Departament de Salut, per la seva banda, ofereix testos d’antígens gratuïts a les farmàcies per a aquells infants que hagin estat contacte estret d’un positiu a l’escola. La realització d’aquests testos és una recomanació.