1.500 alumnes i docents participen en les activitats sobre educació ambiental del Consorci de Residus

Durant el primer trimestre escolar, d’octubre a desembre de 2020, el Consorci Residus Vallès ha realitzat 71 activitats d’educació ambiental en format virtual als centres educatius del Vallès Occidental. Es tracta d’activitats incloses en el Programa d’Educació Ambiental que aquest curs s’ha adaptat  a les mesures de contenció de la COVID-19. En total, 1.425 alumnes i docents hi han participat. Aquest dimarts, 26 de gener es commemora el Dia Mundial de l’Educació Ambiental.

L’activitat amb més demanda per part dels centres educatius ha estat “Què en fem dels residus al Vallès Occidental”, que ha estat participada per prop de 500 alumnes. Pel que fa a la nova activitat d’aquest curs, “Porta a porta, no passis la paraula”, ha comptat de moment amb 180 participants.  Aquesta activitat s’ha realitzat ja a Ullastrell, Sabadell i Sentmenat, sobretot per a l’alumnat de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO.

El president del Consorci Residus Vallès, Nil López, explica que “estem rebent molt bona acollida per part dels docents, que agraeixen poder seguir treballant els continguts relacionats amb la sostenibilitat en format virtual. La nostra voluntat és poder tornar a les activitats presencials  de seguida que la situació epidemiològica ho permeti, però creiem que gràcies a les noves tecnologies i l’absoluta implicació dels centres educatius, estem podent oferir unes activitats virtuals de qualitat i que ajuden en el desenvolupament de continguts curriculars”. “Coincidint amb el dia mundial de l’educació ambiental volem refermar el nostre compromís amb l’educació ambiental als centres educatius de la comarca”, afirma el president del Consorci.

Tot i l’adaptació dels continguts al format virtual es manté  una oferta per a totes les edats i tots els cicles educatius. En total 8 propostes virtuals que  permeten complementar l’oferta educativa que es proporciona des dels ajuntaments de la comarca.