11 terrassencs entre els 523 estudiants catalans distingits per obtenir un excel·lent a les PAU

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha lliurat les distincions als 523 estudiants que han obtingut una qualificació igual o superior a 9 en les proves d’accés a la universitat del passat mes de juny. Entre aquests, són 11 els alumnes terrassencs que han aconseguit aquesta qualificació a la selectivitat. La més alta ha estat la de Jaume Giol, amb un 9,8.

El president ha estat acompanyat per la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, i pel secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau.

Els 523 estudiants distingits han recollit el guardó en un acte que s’ha celebrat a l’Auditori de Barcelona. La Generalitat va crear aquests guardons, el 2001, amb la finalitat de premiar els alumnes que havien obtingut millors resultats en les PAU. Els 8 estudiants amb millor nota han rebut, a més del diploma acreditatiu, un obsequi especial.

Aquest any la nota més alta a la selectivitat ha estat 9,9 i l’han obtinguda dues noies: Clàudia Valero i Rosa Milian. Pel que fa al perfil dels estudiants distingits, la majoria són noies i pertanyen a les comarques de Barcelona.