Més d’un miler de ciclistes talla la C-1415 arran de l’accident viari mortal de la setmana passada

Aquest dissabte al matí més d’un miler de ciclistes s’ha concentrat a la rotonda de Can Petit de Terrassa per donar suport a la família del ciclista mort la setmana passada en un accident a la Carretera de Castellar. Una concentració que també ha servit per manifestar la vulnerabilitat que tenen els ciclistes i recordar el perill que suposa fer rutes de carretera sobre d’una bici. Una mobilització organitzada per la Federació Catalana de Ciclisme que també ha comptat amb la participació del Club RCR19 de Terrassa i l’assistència de l’alcalde i d’altres representants del govern municipal.

La convocatòria ha estat a les nou del matí a Can Petit, una zona molt propera al lloc del sinistre. Des d’aquesta zona, els concentrats han pujat a les seves bicicletes i han pedalat fins al punt quilomètric 20, lloc de l’accident, amb l’objectiu de col·lapsar la carretera de Castellar. Un cop allà, s’han llegit un seguit de manifests.

L’accident va tenir lloc el dissabte passat a quarts de vuit del matí i s’hi van veure implicats dos turismes i tres ciclistes. Un xoc que es va produir a l’alçada de les instal·lacions de Can Salas, al club Atlètic Hoquei. La víctima mortal era un dels ciclistes, un home de 44 anys i veí de Terrassa. També va resultar ferit un segon ciclista que va ser traslladat a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, en estat crític. El tercer ciclista, ingressat a l’Hospital de Terrassa, va ser el ferit menys greu.

Després de ser detingut el jutge va deixar en llibertat amb càrrecs el conductor implicat en l’accident.

Ciclistes Protesta 5

Ciclistes Protesta 8

Ciclistes Protesta 4