12 formacions polítiques es disputen l’alcaldia de Terrassa el 26 de maig

La Junta Electoral de Zona de Terrassa ha publicat aquest dimecres la relació de candidatures que concorren a les eleccions municipals del 26 de maig. Els terrassencs i les terrassenques podran triar entre 12 formacions polítiques.

Entre elles, figuren les set que ja tenen representació a l’Ajuntament: Partit del Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés (PSC-CP), encapçalada per l’actual alcalde de Terrassa, Alfredo Vega; Terrassa en Comú-En Comú Guanyem (TeC-ECG) amb Xavier Matilla com a número 1; Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres-Acord Municipal (ERC-MES-AM) amb Isaac Albert com alcaldable.

L’antiga Convergència i Unió, ara PDeCAT, concorre a les municipals amb el nom de Junts per Terrassa (JUNTS) i encapçala la candidatura l’exconseller Lluís Puig, seguit de Miquel Sàmper i Meritxell Lluís. Tanquen la llista dels 7 partits que tenen representació Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía (C’s), amb Javier González al capdavant de la formació; Candidatura d’Unitat Popular-Alternativa Municipalista (CUP-AMUNT) amb Marc Medina com a cap de llista i Partido Popular (PP) amb Alejandro Rodríguez de número 1.

Les altres formacions que pot votar la ciutadania són: Tot per Terrassa (TxT), amb l’exalcalde Jordi Ballart al front; Terrassa per la República-Primàries Catalunya amb Pepi Oller com a candidata; Familia y Vida (PFyV) amb Josep Maria Clotet encapçalant la candidatura; Podemos-Iniciativa Verda-Unitat d’Esquerres per Terrassa (PODEM-IVE) amb Maria Eugenia López, Manel Pérez i Ivan Martos com a primers noms de la llista i, finalment VOX, amb Jesús Rodríguez com a alcaldable.