12 joves comencen a treballar aquesta setmana en el programa de formació i treball del Consell Comarcal 

Un total de 12 joves han començat a treballar aquesta setmana al Consell Comarcal del Vallès Occidental, en el Programa de la Garantia Juvenil, amb el qual el Consell col·labora per quart any consecutiu.

Aquest programa, de règim temporal en pràctiques, dura sis mesos i és per a joves en formació d’entre 19 i 29 anys. L’objectiu és introduir-los en l’àmbit laboral i públic, permetent-los adquirir experiència en les disciplines que han estudiat.

Els 12 joves ocupen 11 àrees de treball, dos més que l’any passat. Deu de les dotze plaçes són de personal tècnic (en comunicació, observatori comarcal, gestió documental, recursos humans, enginyeria, habitatge, territori, projectes d’igualtat, innovació social i fiscalitat) i dues de suport en gestió administrativa.

La gerent del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Núria Carrés, va ser l’encarregada el passat dijous de rebre els joves que formen part del programa; i els va animar a aprofitar la seva estada al Consell per aprendre el funcionament d’una entitat pública i de la gestió administrativa.

En els quatre últims anys el Consell Comarcal ha contractat 45 joves en pràctiques per formar part d’aquest programa. Aquests llocs de treball responen a la convocatòria del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya de concessió de subvencions destinades a incentivar la contractació en pràctiques de persones joves.