1,2 milions per contractar “Agents Covid” per a la comarca

El Departament de Salut destina 1,2 milions d’euros per a la contractació d’agents Covid a la regió sanitària Metropolitana Nord que inclou el Vallès Occidental. Les entitats proveïdores de Terrassa, Mútua i el Consorci Sanitari, són les encarregades de gestionar aquest fons que ja ha començat a distribuir amb la formació de treballadors. Un nombre encara desconegut d’agents que es repartiran per les principals ciutats de la comarca.

Així s’ha comunicat en una reunió extraordinària del Consell d’Alcaldes del Consell Comarcal on també s’ha fet un repàs de la situació actual de la pandèmia i per coordinar les accions que es facin des dels municpis per reforçar l’atenció primària. L’índex acumulat de casos positius de Covid-19 per cent mil habitants és del 22,6 per cent de mitjana en tota la Regió Metropolitana Nord, mentre que al Vallès Occidental oest és d’un 14,7 per cent i d’un 15,1 per cent al Vallès Occidental est.

Salut reforça així un pla de contingència per a l’Atenció Primària de la comarca davant un possible augment dels casos de la pandèmia i aturar el procés de transmissió comunitària perquè no assoleixi els límits del passat mes de març. Pel què fa als joves que en els últims dies s’han erigit com a principal grup de risc, es recomana aplicar les tres principals mesures de prevenció i seguretat: mantenir la distància social, l’higiene sovint de mans i l’ús de mascaretes.