La Federació Espanyola d’Hoquei donarà vida a l’estadi Martí Colomer els propers vuit anys

L’estadi municipal Martí Colomer serà la seu esportiva de la Federació Espanyola d’Hoquei durant els propers vuit anys. El ple de juliol iniciarà els tràmits per la redacció d’un conveni a través del qual la federació, que l’any que ve celebra el centenari, assegura dur a Terrassa competicions d’hoquei i esdeveniments fins al 2030 mentre que l’Ajuntament s’hi compromet econòmicament.

D’aquesta manera el Martí Colomer traurà profit de la nova gespa de l’Estadi Olímpic, que quan acabi el Mundial tornarà a acollir els partits del Terrassa Futbol Club. Segons el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Isaac Albert, aquest serà el llegat que deixi la Copa del Món a la ciutat. El responsable polític de l’àrea emmarca aquest conveni en el Mundial i en pacte de ciutat que al 2019 van signar diverses formacions polítiques, Hockey per Terrassa i els quatre clubs d’hoquei per promocionar aquest esport dins i fora de la ciutat.

La federació espanyola d’hoquei té obertes a tot l’estat quinze mil fitxes, de les quals quatre mil són d’esportistes de Terrassa, més d’una quarta part. Amb l’acord que signarà amb Ajuntament, la federació reconeix el lideratge que la ciutat sempre ha tingut en aquest esport, com ja ho va demostrar la designació com a subseu olímpica del 92.

Per a la signatura d’aquest conveni, el ple del dia 22 aprovarà una transferència de crèdit de l’àrea de Serveis Generals a la de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat. Tot i que el debat i la votació serà al ple, els tres grups de l’oposició han expressat dubtes sobre un conveni que compromet econòmicament l’Ajuntament tenint en compte la complicada situació pressupostària que es preveu per l’any vinent.