Cansat 1

130 estudiants participen a la gran final catalana de #CanSat

L’Oficina Europea per a l’Educació en l’Espai (ESERO) de l’Agència Espacial Europea (ESA) organitza cada any per a tota Europa el concurs CanSat, que consisteix en el disseny, construcció i llançament de petits satèl·lits, d’una grandària igual que la d’una llauna de refresc. L’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya organitza la fase classificatòria estatal a Catalunya, amb la col·laboració del departament d’Empresa i Treball, del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, de la Fundació I2CAT, de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya i de l’aeroport d’Alguaire a Lleida.

#Cansat a Catalunya, any rere any, es va consolidant com un dels grans esdeveniments científics i tecnològics del país orientats als mes joves. A la primera edició es van inscriure 14 equips, l’any passat 50 i aquesta tercera edició s’han superat totes les expectatives, amb la inscripció de 70 equips de centres d’ensenyament secundari d’arreu de Catalunya.

Aquest any, després de la selecció preliminar dels projectes presentats, 22 equips de 13 centres diferents participaran a la jornada: 18 s’enlairaran en coet i competiran per la victòria, mentre que 4 equips més ho faran en avió, en un llançament no competitiu. En total participaran en la jornada d’enlairament 130 estudiants d’ESO, Batxillerat i FP.

Els enginys seran llançats per coets construïts per l’associació d’estudiants de l’ESEIAAT Cosmic Research i des d’avions, aquest dissabte 29 d’abril a les 11h, a les 12,30 i a les 14h hores a l’Aeroport d’Alguaire (Lleida) en aquest esdeveniment que pretén generar vocacions envers l’espai, la tecnologia i les disciplines STEM entre el jovent.

Els 18 equips finalistes faran la presentació dels resultats el dia 3 de maig a l’ESEIAAT. Han de presentar les conclusions obtingudes davant d’un jurat. Aquell mateix dia es triarà el guanyador, que representarà Catalunya en la fase estatal de CanSat (del 19-21 de maig a Granada).