Rafa Pino exposa imatges del moviment obrer de finals dels setanta

Rafel Pino és un fotògraf terrassenc que va retratar el moviment sindicalista i obrer als anys 70 i principis dels 80. Ara, al Centre Excursionista exposa una selecció d’imatges d’aquella època. Són gairebé cinquanta fotografies, seleccionades per Cristóbal Castro, comissari de l’exposició, entre centenars de negatius. Jordi Albareda s’ha encarregat de digitalitzar-los.

Com a activista del PSUC, Pino va assistir a diversos actes sindicals i polítics i va coincidir amb dirigents del Partit Comunista com Antoni Gutiérrez-Díaz, Santiago Carrillo o Gregorio López Raimundo.

A la mostra hi ha diverses imatges del tancament de treballadors a la fàbrica Fontanals, quan començava la crisi del tèxtil, i les mostres de solidaritat que van venir tant dels veïns com del rector de la parròquia. També hi són retratades diverses manifestacions i la concentració davant de l’Institut Industrial, que acabaria esdevenint la Cecot. Per fugir una mica de la política, la mostra inclou fotografies d’alguns d’espectacles de dansa a l’aleshores Centre Cultural.

L’exposició es pot veure al Centre Excursionista fins al 25 de novembre.