Catorze candidatures es presenten a les eleccions municipals del 28 de maig

 Els terrassencs podran escollir entre catorze paperetes a l’hora de votar a les municipals del 28 de maig. Són dues més que al 2019. El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona ha publicat les candidatures de forma provisional a l’espera de ratificar-les i proclamar-les la setmana que ve. La majoria de partits ja han presentat les llistes en actes públics en les darreres setmanes.

L’alcalde Jordi Ballart encapçala la de Tot per Terrassa i és l’únic cap de llista que repeteix. La diputada i regidora Eva Candela lluitarà per a què el PSC recuperi l’alcaldia. Per Esquerra es presenta la primera tinent d’alcalde, Ona Martínez, per Ciutadans la regidora Isabel Martínez i per Junts per Terrassa, en coalició amb Moviment d’Esquerres i Demòcrates, la seva portaveu, Meritxell Lluís.

Les formacions que han estat al consistori en anteriors mandats intentaran recuperar-hi la presència: el Partit Popular amb Marta Giménez-Arcusa i la Candidatura d’Unitat Popular amb Jaume Bofill. Agnès Petit ho farà per Terrassa en Comú, que aquest cop va amb Podem i Iniciativa.

Com fa quatre anys voldran irrompre al Consistori Família i Vida, amb Jordi Castelló, i Vox, amb Alicia Tomás.

S’estrenen en una candidatura a Terrassa el Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya, amb Marina Puente, Valents amb Renata Cáceres i el Partit Animalista amb el Medi Ambient, el PACMA, amb David Martínez. El PDECAT també concorrerà a les eleccions amb la marca Ara Terrassa, integrada en la plataforma municipalista Ara Pacte Local, i encapçalada per Joan Barrios, membre al 2019 de la llista de Junts a Castellar del Vallès.

Aquestes són les segones eleccions amb més candidatures només superades per les del 2011, amb disset llistes presentades.