144 terrassencs i terrassenques ja han participat en la Marató de Donants de Sang de Catalunya 2021

2.529 persones ja han participat en la Marató de Donants de Sang de Catalunya ( 1.314 en la primera jornada i 1.215, en la segona). A Terrassa, el Banc de Sang i Teixits ha registrat 144 donacions. La iniciativa continua als principals hospitals i a una quarantena de campanyes mòbils per tot Catalunya fins el 15 de gener.

L’objectiu és aconseguir més de 10.000 donacions (500, a Terrassa) per remuntar les reserves  després del Nadal. Al web donarsang.gencat.cat encara hi ha disponibles més de 2.000 places per fer-ho possible. El fred i la pluja han frenat les expectatives i el 30% de les persones que havien reservat cita no hi han anat. A més, la tempesta Filomena ha obligat a suspendre la campanya en les poblacions més afectades.

Ara hi ha sang per a les necessitats dels malalts dels propers 6 dies, quan el nivell òptim és de 10 dies.

Per atraure els donants, en aquesta ocasió la campnya s’ha ambientat en el món del cinema, amb el lema ‘donar sang és una altra pel·lícula’. Al seu web hi ha tràilers d’històries basades en fets reals, els donants  són rebuts amb catifa vermella, tenen crispetes i la sala està ornamentada amb frases relacionades amb el 7è art. A més, els partcipants rebran una subscripció gratuïta a la plataforma Filmin.