15 cotxes elèctrics recorren Terrassa per una prova europea d’autonomia real

Terrassa ha acollit, del 4 al 6 de novembre, la prova d’autonomia real de cotxes elèctrics ECOBEST Challenge, una prova organitzada per coches.net i el jurat internacional AutoBest. Són 15 els cotxes elèctrics seleccionats per aquesta prova, tots ells amb un mínim de 200km d’autonomia homologada.

Durant l’ECOBEST Challenge, els 15 cotxes han recorregut 51 km de distància, entre autopista amb trama urbana densa, carretera i ciutat; un circuit que s’ha recorregut tantes vegades com ha permès l’autonomia de cada cotxe. Per aquesta prova europea, Coches.net ha comptat amb el suport logístic de Circutor, empresa reconeguda per la fabricació de punts de recàrrega per a cotxes elèctrics.

En aquests moments, Espanya, amb només un 2% de vendes de cotxes elèctrics purs, està lluny d’assolir els nivells de vendes de països com Noruega amb un 80%, Suècia amb un 26% o Alemanya amb un 18%. Ara bé, enguany la tendència sembla que és a l’alça perquè hi ha hagut un 100% de matriculacions respecte el 2020.