15 Joves De 10 Països Diferents Arriben A Terrassa Per A Realitzar El Seu Voluntariat Europeu2

15 joves de 10 països diferents arriben a Terrassa per realitzar voluntariat europeu

La Víbria Intercultural acull, un any més, 15 joves voluntàries que realitzaran, durant 11 mesos, activitats de voluntariat a diferents associacions locals de la ciutat en el marc del projecte Cos Europeu de Solidaritat.

Les 15 joves, amb edats compreses entre 18 i 25 anys, provenen de diversos països com Geòrgia, Romania, França, Portugal, Alemanya, Suècia, Irlanda, Armenia, Àustria i Bèlgica. S’han traslladat a Terrassa per realitzar tasques voluntàries en diverses entitats locals, com ara LaFACT Fupar, Prodis, Taller Jeroni de Moragas i La Víbria Intercultural. Aquests projectes abasten una àmplia varietat de tasques, que van des del treball diari amb persones amb diversitat funcional fins a tasques d’oficina que inclouen col·laborar en projectes amb altres joves o donar suport amb la comunicació i disseny de l’entitat.

El Cos Europeu de Solidaritat és una iniciativa de la Unió Europea que ofereix oportunitats a les joves per a participar en projectes de voluntariat i solidaritat en tota Europa.

La Víbria dóna molta importància a la diversitat i la inclusió en aquest tipus de projectes europeus. Enguany, donaran la benvinguda a dos joves voluntàries que destaquen com a atletes paralímpiques als seus països d’origen i tindran l’oportunitat d’acollir a 3 voluntàries extracomunitàries, procedents de Geòrgia i Armènia.

A través del Cos Europeu de Solidaritat, La Víbria Intercultural també involucra cada any a joves voluntàries de la ciutat de Terrassa. Per aconseguir-ho, s’està buscant voluntàries locals per actuar com a mentores, persones interessades a conèixer joves d’altres cultures i disposades a dedicar part del seu temps lliure per facilitar la seva integració oferint-los suport en el seu procés d’aprenentatge.

[Foto: La Víbria Intercultural]