Primer Torneig Futbol Sala Inclusiu Dani Olmo

16 equips i 200 jugadors participen en el I Torneig Inclusiu de futbol sala Dani Olmo

Aquest  diumenge, 2 de juliol, des de les nou del matí fins a quarts de nou del vespre, s’ha celebrat el ‘I Torneig Inclusiu de futbol sala Dani Olmo’ organitzat pel Consorci Sanitari de Terrassa.

Una jornada dirigida a persones amb problemes de salut mental i que ha posat l’accent en el valor terapèutic de l’esport per a la salut i com a instrument per facilitar la inclusió social.

Durant tot el dia el Club Natació Terrassa ha acollit múltiples activitats, destinades als jugadors i a les seves famílies.

Amb aquest torneig també es volia recaptar fons per ajudar a dos projectes del Consorci Sanitari de Terrassa destinats a millorar la qualitat de vida dels pacients amb malalties mentals mitjançant la pràctica esportiva: els equips de futbol sala del Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) Egara Futsal, on hi participen pacients i públic general, i el projecte d’humanització assistencial de la planta de Psiquiatria de l’Hospital de Terrassa, on els pacients practiquen esports diversos, tant a la planta com al bosc de Torrebonica.

La benvinguda al torneig ha estat a càrrec d’Antònia Villalba, directora d’Infermeria i responsable de Mecenatge del CST. Villalba ha manifestat que el torneig «neix amb l’objectiu principal de donar visibilitat a les malalties de salut mental. També per posar en valor l’esport com a eina terapèutica, d’inclusió i de socialització. L’esport en general, i el futbol en particular, ajuda a la millora de situacions de salut i de vida complexes.»

Villalba ha acabat el seu discurs desitjant que «aquest sigui el primer de molts més torneigs que ajudin a treballar per la salut mental.»

El xut d’honor d’inici del torneig l’ha efectuat Miquel Olmo, pare del jugador de futbol Dani Olmo.

Setze equips i dos-cents jugadors han participat en diferents partits, tant en sala com a l’exterior, durant tot el dia al Club Natació Terrassa. Els equips participants han estat CSMA-Egara Futsal (Terrassa), SRC (Terrassa), Missatgers de la Pau (Barcelona), LaFact (Terrassa), CEF Can Mir (Rubí), Basic Team (Catalunya), Cirera-Mataró (Mataró), Fundació Gramenet (Santa Coloma de Gramenet), Preselecció jugadores origen marroquí (Catalunya), Base Montcada (Montcada i Reixac), Sanlo-Egara Futbol 7 inclusiu (Terrassa), Creu Roja-Joves Ciutat (Terrassa), Egara Femení Inclusiu (Terrassa), La Maurina-Prodis (Terrassa), CE Sabadell Inclusiu (Sabadell) i UD San Lorenzo Femenino (Terrassa).

També han tingut lloc activitats lúdiques, com el ‘xutòmetre’ solidari, golbol, diana golf, ping pong, el mural ‘Què és per tu la Salut Mental’ i, al matí, pintacares i mandales.

La cloenda l’ha iniciat Vicenç Vallès, director de l’Àmbit de Salut Mental del CST, que s’ha adreçat als participants afirmant que «el gol més important l’heu marcat vosaltres, amb la vostra presència».

Joan Gaspart, per la seva banda, ha manifestat que és «molt futbolero i no es podia perdre aquesta oportunitat d’estar a Terrassa avui jugant per la salut mental».

Joan Herrera, president del Club Natació Terrassa, ha asseverat que «ha estat una grata sorpresa veure la capacitat de convocatòria d’aquesta jornada.»

Dani Olmo, acabat d’arribar de l’aeroport, no s’ha volgut perdre l’esdeveniment i ha agraït als participants la seva presència. Olmo ha manifestat que, com a futbolista, té «una responsabilitat social i fer-ho a Terrassa amb aquest torneig és un plaer.»

Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, ha clos els parlaments. «Avui és un d’aquells dies que un se sent orgullós de ser l’alcalde d’aquesta ciutat», i ha acabat assegurant que «l’esport no és només competició, sinó que imperen valors com la inclusió, superació i solidaritat.»

La jornada ha estat organitzada pel CST, la família de Dani Olmo i el Club Egara Futsal, i compta també amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, la Diputació de Barcelona, el Club Natació Terrassa, Salut i Més i moltes altres associacions i empreses, així com un nombrós equip de voluntaris que han fet possible aquesta primera edició.