Una campanya sobre la realitat africana s’acull a la biblioteca central

Una dotzena d’entitats terrassenques treballen per donar a conèixer la part més desconeguda de l’Àfrica, un continent estigmatitzat del qual sovint es parla en clau paternalista. Així sorgeix la continuïtat de la campanya Àfrica en Positiu, amb el lema Àfrica Activa, on es proposen activitats centrades en experiències vinculades a l’activisme social, cultural i econòmic als països del continent.

Un dels missatges que busca la iniciativa és la de conscienciar que l’Àfrica no representa una sola cultura, sinó que és la suma de diverses, de persones i de vincles d’un món canviant.

L’acte de presentació s’ha ofert a la sala d’actes de la biblioteca central, lloc on s’allotjarà l’exposició de panells informatius amb diversos projectes que s’hi emmarquen.

Durant aquestes dues setmanes es duran a terme una sèrie d’activitats com la projecció d’una pel·lícula rodada per una directora marroquina; una taula rodona (amb participació de tres activistes en àmbits diversos com la cultura, la gastronomia i el treball en xarxa entre Europa i l’Àfrica); una obra de teatre d’una directora nigeriana protagonitzada per una actriu d’origen kenyà, i l’exposició itinerant.

Les entitats participants són: ACAU, Alba, Amics dels Infants del Marroc-IMA, Associació Demé, Església Unida de Terrassa, Fundació Camins Escola Pia, Microcrèdits Solidaris, Ocularis, Pau i Solidaritat, Petits Detalls, Thiol Ak Mbatar i World Vision.