17 passadissos de vianants provisionals per millorar la mobilitat a peu

Terrassa aposta pels passadissos de vianants per millorar la mobilitat a peu i la seguretat dels ciutadans anant pel carrer. Tot i això, aquesta mesura és transitòria abans de la urbanització definitiva dels carrers que obliga a fer una única plataforma plana en carrers inferiors als 7 metres d’amplada. En total a Terrassa hi ha 17 itineraris com aquests repartits per la majoria de barris de la ciutat. En les darreres setmanes s’han pintat les línies dels passadissos als carrers Martín Díez, Col•legi, Tibidabo, Ciutat de Pàmiers i d’Albí amb el canvi de modificació vertical inclosa.

Amb aquesta actuació s’aconsegueix pacificar el trànsit, que els cotxes moderin la velocitat i afavorir les condicions de continuïtat, connectivitat, seguretat i accessibilitat que preveu el Pla de Mobilitat Urbana vigent fins el 2021. Els passadissos són una solució temporal a l’espera d’una remodelació urbanística definitiva. Actualment el 30 per cent de les voreres de la trama urbana tenen una amplada inferior als 1,50 metres (metre i mig), i només un 10 per cent tenen una amplada inferior als 90 centímetres, incomplint la normativa vigent d’accessibilitat que considera un carrer accessible aquell que té una amplada mínima d’1,80 centímetres de vorera.

La solució per als carrers inferiors als 7 metres d’amplada és la construcció d’una plataforma única on vorera i calçada estan al mateix nivell i per tant facilitant l’accés amb cotxet infantil, cadira de rodes o que dues persones puguin creuar-se tranquil•lament. Aquesta solució però requereix d’una gran inversió que l’Ajuntament afrontarà de forma esglaonada.