Dissabte torna la campanya de donació de sang dels Bombers

Quan s’acosten períodes de festa com Setmana Santa cal augmentar les reserves de sang. Actualment n’hi ha per a set dies i són crítics sobretot els grups O i A.

Conscients d’aquesta problemàtica els Bombers de Terrassa van organitzar fa tres anys una jornada de donació de sang que es va estendre a altres municipis. Aquest dissabte torna la campanya “Els bombers t’acompanyen a donar sang”, que va començar dilluns a Vilafranca i acabarà el 28 a Amposta. En total, 20  municipis en tres setmanes. L’any passat es van recollir 2.000  donacions. A Terrassa 258 i aquest any voldrien arribar a les 300. Tots els donants de dissabte rebran un buff de regal.

Una tabalada donarà el tret de sortida a la campanya. Les extraccions es faran de 10 del matí a 8 del vespre a l’Ajuntament. Al Raval els bombers faran activitats d’exhibició, com rescatar animals, agafar un rusc d’abelles, vestir com un bomber, visitar un camió, una llanxa o una ambulància i un rescat en alçada a Alfredo Vega. Hi participaran parcs de bombers d’altres municipis.

Per amenitzar el dia, castells, ball de bastons, gegants i figures de foc. L’associació de circ Tub d’assaig hi farà dues cercaviles i el grup Blue Monkey un concert de jazz.

Coincidint amb el dia de la dona, el Banc de Sang posa èmfasi en les donants. Fins els 35 anys les donacions són majoritàriament femenines i a partir d’aquesta edat hi ha més donants homes. Per donar sang cal pesar més de 50 quilos, tenir entre 18 i 70 anys i no estar embarassada. El Banc de Sang de Terrassa va rebre l’any passat 10.533 donacions. En tota la comarca se’n van registrar gairebé 25.000.