1r Festival de música per lluitar contra la fibrosi quística

5 formacions musicals s’han unit per una causa solidària: el primer Festival de música (FUCQ Festival) contra la fibrosi quística. És una malaltia crònica, genètica i hereditària que afecta, principalment, els pulmons, el pàncrees, el fetge i els intestins. És l’afectació hereditària més freqüent a Europa: s’estima que 70.000 persones la pateixen a tot el món.

El festival, el primer d’aquestes característiques a Terrassa, ha concentrat aquest dissabte al vespre 4 hores de música a la sala Pickwick, al carrer de la Rasa. The Fox 196, The Garnet, Violets, Huts i Apalanke són els 5 grups de punk rock de la primera edició del certamen.

La malaltia provoca que la mucositat obstrueixi els pulmons i causa problemes respiratoris i facilita l’aparició i el creixement de bacteris. Això pot provocar greus i repetides infeccions pulmonars. Tot i que actualment no té cura, els tractaments han millorat i això ha permès augmentar considerablement l’esperança de vida dels afectats, que se situa al voltant dels 50 anys.

L’Associació Catalana de Fibrosi Quística (ACFQ) treballa perquè la investigació avanci, exigeix la millora dels recursos públics que s’hi dediquen i dóna suport als malalts i a les famílies.

Tots els beneficis obtinguts amb la venda d’entrades s’han destinat a l’àrea de pediatria de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. Aquests recursos permetran, entre altres coses, pagar les hores extres dels fisioterapeutes, logopedes i psicòlegs.