2 de cada 3 persones a Terrassa ja han rebut la pauta completa

Després de la forta pressió assistencial causada per la 5a onada de contagis, els hospitals de la ciutat segueixen agafant aire. El passat 26 de juliol, els dos centres sanitaris terrassencs vivien el pic màxim d’hospitalitzats, amb un total de 162 malalts de covid. Ara, un mes després, la xifra d’ingressats ha baixat en 115 casos i a dia d’avui, entre Mútua i l’hospital del Consorci atenen 47 pacients. D’aquests, 9 es troben a la UCI, 2 a la unitat de semicrítics i la resta, 36 a planta hospitalària.

D’altra banda, el ritme de contagis es manté estable, amb 155 nous casos detectats durant aquesta setmana. Des del dilluns, el risc de rebrot ha baixat de 196 a 164 punts i la Rt, que indica la velocitat de propagació del virus, és ara de 0,76.

Pel que fa a la vacunació, ja es pot dir que dos de cada tres terrassencs tenen la pauta completa. En aquest sentit, són prop de 147.000 els ciutadans immunitzats, fet que representa un 66,7% de la població. D’altra banda, n’hi ha uns 17.000 que ja han rebut la primera dosi i estan a l’espera de rebre la segona, fet que elevaria el percentatge del total de la població vacunada al 73,9%.