200.000 euros a la nova línia d’ajuts Terrassa Crea per a professionals del sector artístic

L’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Cultura, ha posat en marxa una iniciativa de suport econòmic al sector professional artístic. Es tracta de les subvencions Terrassa Crea per a l’any 2021, dotades amb un total de 200.000 euros, per a projectes culturals per a la ciutat vinculats als àmbits de les arts i el pensament al terme municipal de Terrassa (o fora d’aquest, en el cas que es consideri d’interès per a la projecció exterior de la ciutat).

La iniciativa està emmarcada dins del Pla de Xoc per a la reactivació de la ciutat que es va aprovar en un ple extraordinari el passat mes de juliol. La voluntat del govern municipal és que aquesta nova línia de subvencions es mantingui dins de les subvencions ordinàries que es destinen a les entitats culturals.

Per optar als ajuts, cal que es faci una presentació pública del projecte dins l’any natural de la concessió de l’ajut. La comissió avaluadora decidirà, juntament amb la persona o persones beneficiàries de la subvenció, el retorn a la ciutat més convenient, mitjançant un número estipulat d’actuacions al territori, assajos oberts, conferències, formació o/i exhibició. A més, el projecte formarà part de les temporades artístiques professionals de l’Ajuntament de Terrassa o dels cicles propis del servei municipal de Promoció i Difusió Cultural. Tanmateix, el projecte haurà de respectar i observar els principis de perspectiva de gèneres, accessibilitat pel que fa a capacitats socioeconòmiques, orígens i capacitats diverses i sostenibilitat.

El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el dia 28 de març. La sol·licitud s’ha de presentar de manera telemàtica a través del formulari disponible a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Terrassa, amb certificat digital i seguint les instruccions indicades al portal de tràmits municipal: https://aoberta.terrassa.cat/tramits/fitxa.jsp?id=8009.