2025, l’horitzó de la Seu d’Ègara en el seu camí cap a la UNESCO

La Seu d’Ègara comença aquest any un llarg camí, amb l’horitzó al 2025, per a consolidar-se com a candidatura a ser Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Cada any l’Ajuntament portarà a terme una serie d’accions i activitats relacionades amb el conjunt romànic monumental, que el 2019 va ser inclòs a la llista indicativa del Ministeri i que ja apareix a la web de la UNESCO.

Per enfortir la candidatura terrassenca, l’equip que hi treballa construirà un relat al voltant de la Seu d’Ègara: les esglésies com a testimoni dels contactes entre pobles del Mediterrani; i també en destacarà les seves singularitats, com són les pintures, destacades aquest 2021 amb l’Any Beckett.

Fins el 2025 s’intensificarà la recerca científica, es faran congressos, s’editaran llibres es promourà la participació de la ciutadania. Aquest estiu es posarà en marxa una web i una entitat ciutadana relacionada anomenada Terrassa amb la Seu.

El 2025 és un horitzó raonable per a la Seu d’Ègara, tenint en compte que altres conjunts monumentals, com per exemple el de Tarragona, va tardar set anys en ser proclamat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.