19.800 alumnes d’infantil i primària comencen dilluns el primer curs postpandèmia

19.817 alumnes d’infantil i primària inicien dilluns el curs escolar sense les restriccions de la pandèmia: queden enrere els grups bombolla i les mascaretes. Comencen una setmana abans del que és habitual per decisió del departament d’Educació i amb la vaga del professorat finalment desconvocada. 1.815 nens i nenes, els que faran P3, entraran per primer cop a una escola. Hi ha 150 alumnes inscrits fora de termini pendents de que se’ls ha assigni una plaça. Disset dels 31 centres públics compliran amb l’objectiu del pacte de ciutat, amb una ràtio màxima de 20 alumnes.

Els 10.854 alumnes que cursaran secundaria no tornaran a les classes fins dimecres, dos dies després que a primària. 2.568 alumnes entraran en aquesta etapa educativa, 130 menys que al curs passat. L’institut Jaume Cabré serà l’únic de la ciutat en oferir el nou batxillerat general.

Les escoles bressol començaran el 12 de setembre. La demanda de P2 ha augmentat per la gratuïtat d’aquest curs i també ha pujat la de P1 per no quedar-se’n fora al curs següent.

Com és habitual als primers dies de curs la Policia Municipal farà un desplegament especial amb cent agents que agilitzaran la mobilitat. El govern, però, insisteix en recomanar que s’eviti el vehicle privat i que es vagi a escola a peu o en transport públic. Les línies d’autobús 4, 8 i 12 es reforçaran.

Aquest serà el primer curs on s’apliquen sancions per circular sense autorització per les àrees de vianants. L’Ajuntament ha enviat cartes a les escoles recomanant itineraris alternatius.