21 donants en 4 hores: en marxa la cinquena edició de la Marató de Donants de Sang

El marcador de la cinquena edició de la Marató de Donants de Sang ja està en marxa per recuperar les reserves que es troben sota mínims després de les vacances de Nadal i en plena epidèmia de la grip.

Des d’aquest divendres i fins el dia 19 de gener les instal•lacions del Banc de Sang i Teixits de Mútua Terrassa estan obertes tots els dies laborables de 9 del matí a 8 de la tarda i, aquesta vegada també, dissabte, de 10 a 14h.

L’objectiu a Terrassa és superar les 600 donacions de l’any passat. En les primeres 4 hores, han passat pel banc del Passeig, 21 persones. A tot Catalunya, s’han registrat en aquest temps, 378 donacions.

Els experts diuen que el ritme és inferior al de l’edició passada. A la nostra ciutat, s’espera que dissabte al matí sigui el dia de més afluència de públic.

El lema de l’actual campanya és “la superexperiència de donar sang. Molt més del que dones” i vol animar a la ciutadania a fer aquest gest altruista i solidari i a viure-ho amb alegria.

Els donants podran respondre una enquesta de satisfacció i rebran un SMS quan la seva sang s’enviï a un hospital per ser utilitzada.