212 alumnes terrassencs han participat en el programa de foment de la lectura LECXIT aquest curs

106 alumnes terrassencs  de quart de primària han participat en un programa que ajuda a descobrir el gust per llegir al llarg del curs 2016-2017.  Aquest dilluns a la tarda s’ha fet la cloenda del programa, anomenat LECXIT,  a l’Institut Terrassa.

El programa té com a característica que altres 106 alumnes de secundària, de forma voluntària, acompanyen aquets nens i nenes de 9 i 10 anys, en sessions setmanals que fomenten l’hàbit de la lectura.

Es tracta d’una iniciativa dissenyada per la Fundació Jaume Bofill i promoguda a Terrassa sota el lideratge del Pla Educatiu d’Entorn.A l’acte s’han repartit els certificats i punts de llibre entre tots els participants en el programa.

LECXIT va començar fa cinc anys com una iniciativa pilot a l’escola Agustí Bartra i, poc a poc, s’ha anat ampliant fins arribar a la majoria a moltes escoles  de la ciutat i a les biblioteques  Bd4, Bd5 i Bd6.

De fet, la nostra és la ciutat de Catalunya amb més punts on s’imparteix el programa. A tot Catalunya, 180 punts es reparteixen per 70 municipis.

La regidora d’Educació, Rosa Maria Ribera, el coordinador de LECXIT, Àlex Cosials i el coordinador d’inspecció educativa de la comarca, Jesús Viñas, han participat en l’acte de cloenda del programa.