22 Empreses Terrassenques Reben Finançament Dels Fons Next Generation

22 empreses terrassenques reben finançament dels fons Next Generation

Les empreses catalanes han captat 766 milions d’euros dels fons Next Generation de la Comissió Europea des que es van activar a mitjans del 2021. D’aquestes, 22  són de Terrassa. Així, les firmes de Catalunya s’han endut un 21,09% del total atorgat a empreses de l’Estat espanyol, segons dades d’ACCIÓ (l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball).

Ho han anunciat aquest divendres el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero i Circuns. Fins ara 618 empreses han accedit als fons Next Generation, gairebé un 24% del total. És a dir, 1 de cada 4 empreses de l’Estat espanyol que han obtingut finançament d’aquests ajuts és catalana.

Segons les dades d’ACCIÓ, les 618 empreses catalanes que han aconseguit fons són majoritàriament pimes (un 83%). Les corporacions del Vallès Occidental representen un  17,8% del total de Catalunya només per davant del Barcelonès amb el 46,8% de les empreses catalanes beneficiàries. Els segueixen el Baix Llobregat (10,4%), el Vallès Oriental (5%) i el Gironès (4%).

Respecte els projectes empresarials que es duran a terme amb els fons Next Generation a Catalunya destaquen els d’R+D (9,5% del total). Per sectors Els més beneficiats són els àmbits dels sistemes industrials (26%), la salut (16,5%), la química, energia i recursos (8,4%), la mobilitat sostenible (8,2%) i les indústries basades en l’experiència (6,8%).

Suport per accedir als ajuts Next Generation

Des de l’obertura de l’oficina a finals del 2021 s’han assessorat més de 1.500 empreses catalanes per accedir a convocatòries de fons Next Generation EU. Fins ara, 126 empreses catalanes que han rebut l’assessorament de l’Oficina Next Generation d’ACCIÓ han aconseguit finançament: representen el 22,6% del total d’empreses catalanes que n’han obtingut.

A més, actualment hi ha 5.000 inscrits al servei d’alertes personalitzades per conèixer les convocatòries que més s’adapten als seus projectes empresarials. També destaca el fet que s’han registrat més de 8.000 participants a les sessions organitzades per ACCIÓ per conèixer com accedir als fons Next Generation EU.