22 establiments inicien una prova pilot de recollida de residus porta a porta a Sant Llorenç Savall

A l’octubre es posava en marxa a Rubí una prova pilot de recollida porta a porta amb identificador d’usuari. La iniciativa del Consorci de Residus del Vallès Occidental va continuar un mes després a Castellar i fa només uns dies ha arribat a Sant Llorenç Savall.

En total, hi participen 100 comerços i restauradors a les tres localitats. A Sant Llorenç Savall, són 22 els establiments que segueixen la prova pilot, que té una durada de 6 mesos. L’administració ha estudiat, prèviament, la viabilitat tècnica de la mesura i, mitjançant un equip d’informadors, ha conscienciat les persones implicades.

Restauradors i comerciants veuen amb bons ulls la iniciativa. Reconeixen que els porta més feina però que els fa prendre consciència del volum de residus que generen i aprendre on ha d’anar cada cosa.

Tot i arribar al 40% de reciclatge, a Sant Llorenç Savall, amb 2.500 habitants, tenen com a referent els resultats aconseguits amb el porta a porta a Matadepera (amb un 90%), Palau-Solità (amb un 75%) i, més recentment, Vacarisses (amb un 80%). L’objectiu és arribar a estendre el sistema a tota la població.

El Consorci de Residus farà seguiment de la prova pilot per avaluar el seu funcionament i introduir els canvis necessaris. Tot plegat amb l’objectiu d’incrementar el màxim possible el reciclatge a la població.