220 donants de sang i de plasma durant la 16a Marató de Donació de Sang

La 16a Marató de Donació de Sang de Terrassa ha aconseguit 220 aportacions entre donants de sang i de plasma. S’ha superat així, l’objectiu dels organitzadors que era de 200 extraccions.

Del conjunt, per a 19 persones ha estat la seva primera donació i 25 s’han inscrit al Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO). Tot plegat permetrà que que se’n beneficiïn i uns 630 pacients.

Tot i que la Marató va començar dijous, des de dilluns 17, el Banc de Sang ha treballat a bon ritme assolint al llarg de la setmana un total de 391 donacions, més de doble que en una setmana habitual. Actualment tenen reserves per a uns 6 dies, el nivell òptim és tenir-ne per 8-10 dies.

Cada donació pot salvar fins a 3 vides, una per cada component sanguini en què es fracciona la sang (glòbuls vermells, plasma i plaquetes). A més, cada dia calen 1000 donacions a tot Catalunya per cobrir les necessitats dels hospital.

El Banc de Sang de MútuaTerrassa vol agrair a totes les persones que s’han apropat a donar aquests 3 dies i també la implicació de totes les entitats, empreses, voluntaris, etc. de Terrassa que ho han fet possible.