250 infants participaran als casals d’agost a partir de dimarts vinent

El proper dimarts comencen a Terrassa els casals d’agost, una iniciativa municipal que va néixer fa 5 anys. Aquest 2017 atendrà 250 infants, 30 més que l’any passat. Fins el 8 de setembre, de 9 del matí a 4 de la tarda, s’hi faran tallers, jocs, sortides i piscina, a més de reforç educatiu i menjador, des d’una perspectiva normalitzadora i integradora. Tot plegat impulsat per l’ajuntament però amb la col·laboració indispensable de les entitats de la ciutat. Aquest any l’esplai Can Parellada s’afegeix a la Fàbrica, INSOC Guadalhorce i el Grup de Colònies de Ca n’Anglada.

El projecte vol donar resposta a les necessitats de lleure d’aquelles famílies que no poden marxar de vacances, alhora que es garanteix l’alimentació dels participants. Gran part venen derivats per serveis socials però els casals d’agost estan oberts a tota la ciutadania, sobretot als nens i nenes que ja formen part dels esplais.

Paral·lelament, els serveis socials municipals, en col·laboració amb Creu Roja, impulsen el programa de targetes – moneder que en aquesta ocasió donaran cobertura a 500 infants i les seves famílies. Durant el mateix període, podran comprar productes frescos en establiments seleccionats, a més de participar en accions de formació per a una millor gestió de l’alimentació.

En total, l’Ajuntament de Terrassa inverteix aquest estiu 343.000€ en l’atenció social d’infants en situació de vulnerabilitat, entre beques, suport econòmic pels casals de juliol, els casals d’agost i el projecte de targetes – moneder.