29.729 persones van visitar el patrimoni durant la Fira Modernista

Gairebé 30.000 persones (29.729) van passar per la XXI Fira Modernista del passat cap de setmana. 3.257 van participar en alguna de les rutes i visites guiades. És una xifra lleugerament inferior a la de l’any passat, que es van superar els 36.000 visitants.

Són dades que dona l’Ajuntament sobre aquest esdeveniment, un dels que atreu més visitants de fora de Terrassa. Això sí, corresponen als espais o activitats en què es pot comptabilitzar l’entrada de visitants. Aquesta davallada, el consistori l’explica per un control més estricte a l’accés als elements patrimonials per evitar la seva degradació, la coincidència amb la jornada electoral i el bon temps, que anima més la gent a passejar pels carrers. La Masia Freixa és l’espai més visitat, amb 12.343 persones, seguit del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica i la Casa Alegre de Sagrera.

Del total de participants en aquesta oferta patrimonial, fins a un 40% eren persones de fora de la ciutat, especialment de la resta de Catalunya.

Els visitants enquestats atorguen a la Fira una nota mitjana de 8,8 sobre 10 i en destaquen elements com l’ambientació, el mercat modernista i el patrimoni modernista. A més, asseguraven que es gastarien uns 27 euros de mitjana en restauració, comerç i mercat modernista.

On ha crescut clarament la Fira Modernista aquest any ha estat a internet. El web ha tingut un increment de visites del 45% respecte l’any passat.