2n Summer Bootcamp

Arrenca la 2a edició del Summer Bootcamp de competències emprenedores per a joves de la Cambra de Comerç

Una vintena de nois i noies, entre els 18 i 30 anys, participen, des d’aquest dilluns, en la segona edició del Summer Entrepreneurship Bootcamp 2024. Aquest any està orientat a les competències emprenedores per a estudiants universitaris i d’FP. Una iniciativa organitzada per la Cambra de Comerç que s’emmarca dintre del programa España Emprende. Es tracta d’un projecte cofinançat pel Fons Social Europeu, cosa que fa possible la inscripció gratuïta a l’activitat. 

Aprendre a treballar en equip, a liderar, a delegar, a parlar en públic o a dissenyar un business plan són exemples de les competències que adquiriran i milloraran els nois i les noies que participen en el programa. Aquest Bootcamp forma part de les iniciatives que desenvolupa la Cambra de Comerç de Terrassa en el foment de la nova emprenedoria. Per tant, es vol fer de la cultura emprenedora una visió accessible a tothom amb un projecte de negoci. Dels participants d’aquesta segona edició en destaca l’increment de noies fins a arribar al 50%, equiparant-se amb la presència de nois. Sobre el nivell d’estudis, un 20 % són graduats/des universitaris/es, un 26% tenen formació de grau mig o bé superior d’FP. La resta, doncs, que tenen perfils més joves, provenen d’estudis d’ESO. 

El 2n Summer Bootcamp és una proposta nova en l’àmbit cameral català. El programa proposa una immersió de 30 hores intensives, entorn de la metodologia i les competències emprenedores. S’endinsaran, amb diferents tallers i dinàmiques de joc, en el cercle emprenedor: des de la idea embrió fins el pla d’empresa i el llançament.

Solucions a reptes mundials al 2n Summer Bootcamp

El programa orienta en quatre línies de treball a través de les quals els joves s’iniciaran progressivament en la dinàmica de l’emprenedoria. El primer pas serà la generació d’idees en quatre àmbits força actuals: green (sostenibilitat i medi ambient), social (per a la millora de vida de les persones i la igualtat), tech (tecnologia i innovació), i creative (desenvolupament del talent creatiu). Organitzats en equips, els nois i les noies, amb les seves idees, buscaran solucions a reptes mundials i els donaran forma per a convertir-los en projectes emprenedors. Els participants de la 2n Summer Bootcamp experimentaran la metodologia emprenedora a través de la gamificació i avançaran, pas a pas, en aquest procés amb l’execució dels diferents tallers: repte, ideació, prototip, pla d’acció i llançament.

[Font imatge: Cambra de Comerç  ]