3.600 persones usuàries de la zona blava a Terrassa paguen habitualment l’aparcament amb el mòbil

3.600 persones usuàries de la zona blava a Terrassa paguen habitualment l’aparcament amb el seu mòbil. Ho fan amb l’aplicació iParkMe, que l’empresa municipal Egarvia, encarregada de la gestió dels aparcaments, va posar en marxa el passat mes de desembre.

Les dades corresponen al primer trimestre de 2018. En aquest període, els tiquets emesos amb aquest nou sistema de pagament representen el 5,37% del total.

Pagar la zona blava amb el mòbil permet ampliar el temps d’aparcament des de qualsevol lloc i recuperar l’import dels minuts no consumits, així com rebre notificacions de la propera finalització del temps d’estacionament i tenir situat al mapa el lloc on està aparcat el vehicle. Els vigilants de la zona blava controlen el compliment del temps gràcies a unes altres apps de verificació i denúncies.

D’altra banda, cal destacar que al 2017 va disminuir un 11% el nombre de denúncies per infraccions a la zona blava. Egarvia va registrar l’any passat un total de 59.436. Els tiquets d’anul·lació també van anar a la baixa, un 14%. Se’n van comptabilitzar 23.623.

Terrassa compta actualment amb un total de 136 parquímetres, 19 dels quals operen amb pagament de targeta online, i amb un total de 2.109 places de zona blava.