Per Fomentar L’esperit Científic Del Joven Institut Terrassa

3 premis per a l’Institut de Terrassa per fomentar l’esperit científic

Dos treballs d’alumnes de l’Institut de Terrassa han estat gardonats als Premis Recerca Jove per fomentar l’esperit científic del jovent. Els dos premis tenen una dotació de 850 euros cadascun. A més l’institut també ha rebut un reconeixement gràcies a les bones puntuacions obtingudes pels dos treballs amb una dotació de 2.500 euros.  En l’edició d’aquest any la generalitat ha reconegut a  78  treballs de recerca i 11  centres d’Educació Secundària de Catalunya.

La Joana i La Saule han rebut un premi pel treball Pasteurització de l’aigua per mitjà d’energia solar. Tracta del sistema de pasteurització d’aigua (desinfecció de l’aigua) desenvolupat per tal d’eliminar el bacteri de l’E.coli en països del tercer món. El sistema utilitza com a única font d’energia una placa d’energia solar. Aquest sistema de forma automàtica eleva la temperatura de l’aigua i seguidament la refreda per tal d’inhibir el bacteri de l’e.coli.

El treball de la Maria Sánchez  Emissions radioionitzants a la hipogea catalana. També ha rebut un dels premis. L’alumne terrassenca volia mesurar els raigs còsmics. Va dissenyar un sistema per tal de poder-los mesurar. El sistema va comprovar que les emissions de raigs còsmics poden a travessar la terra. 

Els Premis de Recerca Jove (PRJ) reconeixen anualment, des del 1981, els treballs que al llarg d’un any realitzen estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius d’arreu de Catalunya.

 [Fotos: Jordi Escofet]