302 habitatges podran optar a una subvenció de la Generalitat per la rehabilitació energètica

La Generalitat destinarà 2,8 milions d’euros a la rehabilitació energètica en sis barris de la ciutat. S’actuarà en 302 habitatges repartits entre Can Palet, Can Anglada, La Maurina, Ègara i Santa Margarida i el cas antic de Can Boada, que aquest divendres ha rebut la visita de la consellera de Drets Socials, Violant Cervera.

El programa subvencionarà tant obres que redueixin el conjunt d’energia no renovable com actuacions de millora de l’entorn físic i en zones comunitàries o la instal·lació d’ascensors. Cobrirà entre el 40 i el 80 per cent del cost de la rehabilitació en funció del nivell d’estalvi energètic. En casos de famílies vulnerables es podria arribar a subvencionar tot l’import.

La Consellera també visita al solar on es construirà el Barnahus

Cervera també ha visitat el solar de Poblenou que l’Ajuntament ha cedit a la Generalitat per la construcció d’una unitat integrada d’atenció als infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals. A banda de prevenir i detectar nous casos, l’equipament pretén evitar la revictimització dels afectats.

Conegut com a Barnahus, tindrà l’aspecte d’una llar per crear un entorn familiar. Hi treballaran vuit persones, bàsicament psicòlegs i treballadors socials. Es preveu que l’any que ve es redacti el projecte tècnic i que l’equipament es posi en servei al 2026. La construcció a base de mòduls de fusta serà ràpida.

Amb una inversió de 800.000 euros, el Barnahus de Terrassa serà el segon centre d’aquestes característiques de Catalunya després del que ja funciona a Tarragona, fins ara en un espai provisional.