33.000 euros per netejar els residus llançats incívicament a les rieres del Palau i Les Arenes

L’Ajuntament de Terrassa ha començat a netejar les rieres de Les Arenes i del Palau. Els treballs, que duraran dos mesos, se centren a retirar de les lleres els objectes i escombraries acumulades per garantir el funcionament hidràulic correcte. La retirada de residus va a càrrec de l’Associació Alba, a qui s’ha adjudicat l’actuació per un import de gairebé 33.000 €.

A la riera de les Arenes, les tasques se centren en un tram de 6 km que va des del pont de Can Petit fins el de la carretera de Rubí, a Les Fonts. A la riera del Palau, els treballs van de la confluència de les avingudes de Josep Tarradellas i Abat Marcet fins el carrer dels Horts, al polígon industrial Can Guitard, en un tram de 5,5 Km. En aquest cas s’actuarà també en la zona de servitud de la riera. D’aquesta manera, no només es netejarà la llera sinó també els camins que hi ha a banda i banda.

El conjunt d’actuacions serviran per retirar tots aquells residus llançats de forma incívica a les rieres. Posteriorment es dipositaran en diferents contenidors segons la seva tipologia, per poder traslladar-los al centre gestor corresponent.

A més dels treballs de neteja, es retirarà i triturarà una part de la vegetació, gràcies a un conveni amb l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquesta segona actuació, amb un pressupost d’uns 61.000 €,  està en licitació i podria començar a principis de desembre.

En total, aquesta tardor les inversions en millora de les rieres s’acostaran als 100.000 €.