34 farmàcies terrassenques fan tests d’antígens amb certificat clínic

La farmàcia Brugueras és un dels 34 establiments terrassencs (1.300 a tot Catalunya) que des de fa uns dies fan tests d’antígens amb certificat clínic. La prova està validada i supervisada per professionals farmacèutics, que han rebut una formació específica. El resultat és especialment útil per a la mobilitat durant les vacances a determinades destinacions. En d’altres es requereix el passaport Covid de la Unió Europea.

Més enllà de la prevenció abans d’un viatge o una trobada familiar o amb amics, l’objectiu de fons és trobar persones asimptomàtiques per frenar les cadenes de contagi.

El servei té un cost addicional. El client ha de pagar el preu del test d’antígens d’autodiagnòstic més els honoraris professionals que apliqui cada farmàcia.

Els establiments que fan els tests d’antígens amb certificat clínic són els mateixos que s’han encarregat del cribratge a monitors i infants d’esplais, casals i colònies d’entre 10 i 40 anys. I des del 22 de juliol poden vendre aquestes proves sense recepta mèdica.

La setmana passada s’havien fet gairebé 15.000 proves arreu del territori amb les que s’han detectat uns 300 positius.