357 places vacants a Cicles Formatius de Grau Mig i 423, a Grau Superior

Segons les dades facilitades pel Departament d’Educació, un cop acabat el procés, aquesta vegada hi ha places vacants a la Formació Professional. Concretament, a Terrassa s’han comptabilitzat 357 a Cicles Formatius de Grau Mig i 423, a Grau Superior.

Les xifres, segons els experts, podrien estar distorsionades perquè alguns alumnes fan una doble preinscripció (s’apunten a l’FP i al Batxillerat o a l’FP i a la Universitat, alhora) i altres han desistit entre la primera fase d’assignació de places i la segona.

Malgrat que les dades puguin ballar, el canvi és representatiu respecte el setembre passat, quan 832 estudiants es van quedar sense la plaça al juliol. Per corregir-ho es van obrir nous grups i es va donar resposta a les demandes fins que al setembre de 2021 només quedava menys d’una vintena per encabir-hi.

Aquest curs, a banda dels grups que es van obrir el passat, s’hi han afegit 9 noves possibilitats. Entre les novetats, de la família d’administració i gestió, un cicle formatiu de grau mitjà en Gestió Administrativa en l’àmbit sanitari de 2.000 hores (a l’Institut Santa Eulàlia); un PFI de la família de comerç i màrqueting d’Auxiliar en vendes, oficines i atenció al públic (a l’Escola de la Llar) i un grau bàsic de sistemes microinformàtics i xarxes, a l’Institut Nicolau Copèrnic.

A Grau mitjà, cal afegir un altre de Forneria, Confiteria i Pastisseria al Cavall Bernat i un de Comercialització de Productes Alimentaris  al mateix centre.

Entre els nous cicles formatius de grau superior: un d’administració de sistemes informàtics en xarxa amb el perfil de ciberseguretat i un altre de desenvolupament d’aplicacions multiplataforma, els dos al Vedruna-Vall i de 2.000 hores lectives; un PFI d’auxiliar en centres sanitaris a l’Institut Blanxart i, finalment, un quart online sobre documentació i administració sanitàries, al centre d’FP de Sant Llàtzer.

Entre les millores respecte el procés del curs passat, també figura que els alumnes que acabaven 4t d’ESO han tingut prioritat. D’aquesta manera s’evita, diu la regidora d’educació Teresa Ciurana, que els nois i noies de 16 anys caiguin del sistema. Això ha tingut efectes no desitjats sobre altres col·lectius que s’hauran d’acabar de perfilar, diu.

La preinscripció del proper curs, segons Ciurana, hauria de corregir aquests perjudicis i, sobretot, caldria que el període fos el mateix per a tots els estudis postobligatoris. Així s’evitarien les dobles adscripcions i es podria ajustar de forma acurada l’oferta i la demanda. Teresa Ciurana, regidora d’educació

Ciurana creu que la feina d’orientació i de seguiment dels alumnes està donant resultats positius.

De les darreres converses entre regidoria i serveis territorials, Ciurana avança que el proper curs s’afegirà un nou Programa de Formació i Inserció (PFI) de jardineria a L’Heura i que s’està treballant per aconseguir un o mes centres integrals de formació professionals per a la ciutat però, com a molt d’hora, pel curs 2024-2025.

Aquest Any Vacants Fp 4 Aquest Any Vacants Fp 3 Aquest Any Vacants Fp 2 Aquest Any Vacants Fp 1