365 dies cantant al Raval per demanar la llibertat i el retorn dels polítics encausats pel procés

Ja fa un any que un grup de terrassencs i terrassenques i de músics es reuneixen cada dia davant l’Ajuntament per demanar la llibertat dels polítics a la presó i el retorn dels que estan a diferents països d’Europa. Per expressar els seus sentiments ho fan cantant.

Durant aquest any el repertori s’ha anat ampliant i fins i tot s’han escrit lletres noves. A Terrassa va sorgir el Cant dels Indignats, una adaptació al català d’una cançó del musical Els Miserables, que s’ha convertit pràcticament en un himne.

Per commemorar que ja fa 365 dies que es canta per la llibertat, l’acte d’aquest dimecres ha comptat amb la participació dels músics Salva Racero i Dani García, excomponents de Lax’n’Busto.

L’acte també ha recollit els parlaments i intervencions de Meritxell Lluís i Assumpta Romañach, les dones dels polítics terrassencs.

Carles Puigdemont i Lluís Puig han fet arribar els seus missatges a través del vídeo.
I el portaveu d’ERC-MES a l’Ajuntament, Isaac Albert, ha llegit una carta que Oriol Junqueras, empresonat des de fa més d’un any, havia escrit per a aquesta ocasió.

El membre del CDR de Terrassa, Cesc Martínez, detingut dimarts per la Policia Nacional acusat, presumptament, de delictes contra l’exercici dels drets fonamentals, desordres públics i amenaces, durant la manifestació del sindicat Jusapol a finals de setembre i que va ser posat en llibertat el mateix dimecres, també ha passat pel Raval.

L’acte ha acabat, com sempre, entonant Els Segadors.