3,8 milions d’euros en subvencions per a diferents projectes d’ocupació i formació

L’ajuntament rebrà 3,8 milions d’euros en subvencions per a diferents projectes d’ocupació i formació a Terrassa. Es tracta de 8 convocatòries del Servei d’Ocupació de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Això permetrà un increment pressupostari de l’àrea de promoció econòmica de 3,6 milions i un cofinançament de 291.000 euros. Les accions que es duran a terme donaran feina a 134 persones amb contractes d’entre 6 mesos i un any. Estaran adreçades a col·lectiu d’especial vulnerabilitat. En conjunt, se’n podran beneficiar 889 persones.

Així s’ha donat a conèixer en la reunió de la comissió informativa de promoció econòmica i projecció de la ciutat on també s’ha informat del pla de dinamització del sector audiovisual a Terrassa. Ja s’ha triat la consultora que guiarà aquest procés que ha de servir per analitzar l’actual situació, fer una proposta d’actuacions i sumar-hi tots els agents possibles.

D’altra banda, s’ha explicat que gràcies a un projecte de la Diputació de Barcelona s’està treballant en la digitalització dels mercats municipals amb la creació d’una plataforma de venda en línia. Un altre dels aspectes tractats ha estat el paquet de rutes turístiques del 2021 a la ciutat que, a banda de les municipals, inclourà totes les que es fan a la ciutat i que s’aniran implementant a mida que millori la situació sanitària.

Finalment, la reunió ha servit per explicar els darrers avenços en algun dels 15 projectes que Terrassa presentarà per aconseguir finançament dels fons europeus Next Generation.