38 obres d’art multimèdia presentades al “Piula contra la violència masclista”

Els joves del Vallès presenten 38 treballs en l’edició d’aquest any del Concurs Piula per fomentar la lluita contra les violències masclistes. Aquesta setmana, coincidint amb el Dia de la Dona, s’ha acabat el termini per presentar els treballs en la 9ena edició del concurs «Piula contra la violència masclista» iniciat el 25 de novembre del 2021.

En aquesta edició s’hi han presentat 38 treballs de centres educatius i entitats juvenils i feministes de la comarca. Fins el 25 de març està obert el període de votació popular a través de la web. Les persones participants han de tenir entre 12 i 29 anys i crear una obra multimèdia, artística o musical que expressi un missatge per unes relacions igualitàries i lliures de violències masclistes. En aquest sentit, s’han presentat 7 obres multimèdia, 3 obres musicals i 29 obres d’art visuals. En total han participat 161 persones de les quals 72 són noies i 49 nois.

Totes les obres es poden veure a la pàgina web del Piula, on es troben ordenades per les diferents categories de participació. A més dels criteris de valoració del jurat, s’ha creat una modalitat de vot popular a Instagram on es premiarà l’opció més votada per la ciutadania. Els centres educatius i equipaments per a joves de la comarca també han acollit accions puntuals de sensibilització i informació de recursos de diversitat sexual i identitat de gènere, així com atenció a les violències masclistes.

S’han realitzat diferents tallers als instituts de la comarca i altres centres educatius i equipaments per a joves en favor de les relacions igualitàries i lliures de violències masclistes. Els tallers estan inclosos a la Guia d’Activitats educatives del Consell Comarcal.