400.000 euros per a 22 projectes solidaris amb subvencions municipals aquest 2017

Un total de 22 iniciatives solidàries es repartiran els 400.000 euros que l’Ajuntament de Terrassa destina aquest any a projectes de cooperació al desenvolupament promoguts per les ONGs i entitats locals. El tràmit ha estat aprovat per unanimitat en el darrer ple del mes de juliol.

Els diners per a les subvencions provenen de l’1% dels ingressos directes previstos en el pressupost municipal que l’Ajuntament de Terrassa destina a la solidaritat, la cooperació i la contribució al desenvolupament dels països empobrits.

A la present convocatòria s’hi han presentat un total de 32 projectes però finalment 10 no han estat acceptats per no complir els requisits especificats en les bases. El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional és l’organisme consultiu que se n’encarrega.

Els països on més diners s’hi abocaran, mitjançant diversos projectes solidaris, són El Senegal, Burkina Faso i Guatemala. Altres iniciatives actuaran a Nicaragua, Bolívia i El Congo, així com a Ghana, Haití, la Índia, a més del Marroc, el Nepal i Mali.

Les iniciatives que s’hi duran a terme tenen a veure amb la sanitat, la formació, l’habitatge, l’educació i l’alimentació. També amb el suport a l’emprenedoria i la reinserció socioeconòmica de les dones, la construcció de pous d’aigua, escoles i biblioteques, entre d’altres programes.