251022 X Jornades Transmet Bisbat Sant Cugat

400 joves participen a les X Jornades Transmet del Bisbat

Aquest cap de setmana el Bisbat de Terrassa ha celebrat les X Jornades Transmet. De divendres 21 a diumenge 23, 400 joves de les parròquies de la diòcesi han participat de diverses activitats religioses. La jornada inaugural ha estat presidida a la Catedral de Terrassa pel bisbe Salvador Cristau. La resta de dies, els actes s’han celebrat a Sant Cugat del Vallès i Granollers.

La inauguració de les jornades va ser també el tret de sortida de l’Escola de Pregrària per a joves. Així, aquest curs els tallers se centraran en temes com l’Adoració, el Silenci i l’Art. Aquesta primera jornada de divendres es va tancar amb una pregària i un sopar compartit amb diàleg obert amb el bisbe.

251022 X Jornades Transmet Bisbat Catedral 2

Fotografia: Bisbat de Terrassa.

Dissabte la segona jornada es va traslladar al Centre Borja de Sant Cugat del Vallès. En aquesta ocasió el tema principal eren els reptes de la postpandèmia. El predecessor del bisbe Cristau i actual arquebisbe de Sevilla, Josep Àngel Saiz Meneses, va ser l’encarregat de lligar el context sanitari i socioecònomic actual amb qüestions religioses com el testimoni de la misericòrdia i la caritat. A continuació, el bisbat també va presentar les accions pastorals previstes pel curs 2022-23 i les conclusions de l’etapa diocesana del Sínode de Bisbes.

251022 X Jornades Transmet Bisbat Sant Cugat

Fotografia: Bisbat de Terrassa.

Finalment, les X Jornades Transmet es van tancar diumenge a l’església de Sant Esteve de Granollers. La cloenda va servir per recordar un dels impulsors de les jornades, Jaume Galobart, i va acabar amb un concert en benefici de Càritas. Hi van actuar l’organista Vicenç Prunés i el Cor Aglepta.