41 actuacions d’urgència per garantir el subministrament d’aigua durant el confinament

La comissió informativa de territori i sostenibilitat de cara al ple de la setmana que ve s’ha centrat, sobretot, en donar compte de les actuacions d’aquesta àrea per gestionar la crisi de la Covid 19 a Terrassa.

El tancament de les fonts públiques ha fet aflorar diversos casos de famílies que no tenien subministrament d’aigua a casa. Per solventar-ho, s’han fet 41 actuacions d’urgència, previ informe de serveis socials. La majoria són comptadors solidaris provisionals, que han tingut un cost d’uns 3.000€ i que caldrà regularitzar un cop superat l’estat d’alarma. També pel que fa a Taigua, s’ha informat del mig milió d’euros que el govern municipal destinarà a la bonificació del rebut. En aquest punt, PSC i C’s han expressat la seva queixa per la forma com s’ha pres la mesura, tot i estar-hi d’acord.

En temes d’habitatge, s’ha posat en marxa un telèfon d’atenció específica per informar sobre els ajuts i moratòries en lloguers i hipoteques anunciades per les diverses administracions. A més, s’ha explicat que hi ha 60 famílies de la taula d’emergència amb un pis adjudicat, pendents de tenir-hi accés per la paralització de la situació.

Sobre Ecoequip, s’ha informat que el 43% de la plantilla està confinada per garantir els torns de treball. El compliment dels criteris de salut laboral obliga a reduir el nombre de persones que presten alhora el servei i això ha provocat que el radi d’actuació s’hagi reduït i sigui més lent. Amb tot, el govern municipal estudia com reforçar la recollida de residus, tant aviat com sigui possible, i denuncia l’incivisme viscut els últims dies amb la crema de contenidors a diversos barris de la ciutat.

Finalment, s’ha informat que la setmana de gratuïtat dels autobusos urbans (acordada amb l’AMTU) ha tingut un cost de 8.239€.

Pel que fa als temes ordinaris, la comissió ha donat llum verda, amb l’abstenció dels grups de l’oposició, a l’expedient de contractació per adjudicar els serveis de manteniment de la xarxa de semàfors. Es tracta d’un document tècnic que permet mantenir l’actual sistema durant 3 anys més (amb possibilitat d’ampliació a dos més) i que està dotat amb 1,6 milions d’euros. A la tardor es podria conèixer l’empresa adjudicatària del concurs.

També s’ha aprovat continuar amb el conveni de col·laboració entre Ajuntament i Generalitat en temes d’habitatge i en relació a la borsa de mediació per al lloguer d’habitatge, cofinançat al 50% per les dues administracions.

La trobada, d’altra banda ha servit per incorporar un nou exemplar de pi pinyoner de la finca de Santa Magdalena de Puigbarral al catàleg d’arbres d’interès local. També s’ha aprovat definitivament l’inventari de camins públics municipals, que n’inclou 40 amb una longitud total de 104,7 km.