43 alumnes catalans guardonats amb els Premis Extraordinaris de Batxillerat

Un total de 43 alumnes catalans van ser guardonats ahir dimecres 30 d’octubre amb els Premis Extraordinaris de Batxillerat del passat curs 2018-2019, un reconeixement oficial a l’excel·lència dels estudiants que van superar segon de batxillerat amb les millors qualificacions de Catalunya. Entre els guanyadors hi ha l’alumne Álex Nicolás, de l’escola Tecnos de Terrassa.

Els alumnes guardonats van fer unes proves comunes el passat 26 de juny, realitzades en diferents centres educatius. Per accedir a aquestes proves havien d’haver cursat i superat els dos cursos de batxillerat, haver finalitzat aquest estudis a Catalunya i tenir una qualificació mitjana de tot el batxillerat igual o superior a 8,75. En aquesta última edició s’hi van presentar a examen un total de 694 alumnes per a les tres modalitats a concurs: la modalitat d’humanitats i ciències socials, la de ciències i tecnologia, i la d’arts. Dels 26 nois i 17 noies guanyadors d’aquesta edició, hi ha un total de 26 alumnes de batxillerat científic-tenològic i 17 de l’humanístic social.

Els guanyadors quedaran exempts de les taxes universitàries durant el primer curs,  obtindran una plaça gratuïta durant el curs que ve a l’Escola Oficial d’Idiomes i una estada en un centre de recerca de referència. A més, poden optar al Premi Nacional de Batxillerat que atorga el Ministeri d’Educació entre els guanyadors de la resta de l’estat.

El conseller d’Educació Josep Bargalló ha lliurat els premis en un acte al Palau Reial de Pedralbes.