45 artistes de circ i teatre participen d’un programa d’aplicació de les eines digitals

El Teatre Principal acull aquests dies un modul del programa europeu d’aprenentatge Digital Leap, per a artistes de circ i dansa, perquè s’endinsin en l’aplicació de les eines digitals a la seva professió. No es tracta només d’aprendre a difondre els seus espectacles a les xarxes sinó d’explorar la incorporació de les eines digitals en el procés creatiu.

Una iniciativa europea amb la participació de 7 països i que a Catalunya l’Institut Ramon Llull coordina des del programa Erasmus. A Terrassa ha comptat amb la col·laboració de Terrassa Arts Escèniques. Dins el programa, aquest dimarts al vespre s’ha representat al Teatre Alegria l’obra Circografia d’una travestí. Un muntatge de circ que combina música, acrobàcia, text, rap i projeccions.

A més, durant cinc dies es fan diferents mentories i d’altres tallers pràctics amb xerrades, conferències i reflexions. En aquest mòdul hi participen 45 persones de diferents procedències que també aniran a la Fira Mediterrània de Manresa. Aquest és el tercer mòdul d’aprenentatge de l’Erasmus- Digital Leap.

El primer mòdul va abordar l’optimització de la feina dels artistes a les xarxes socials i els entorns virtuals. I el segon va aprofundir en les transmissions a través d’estreming. Tot plegat en un programa amb el suport de la Unió Europea i en col·laboració amb organitzacions expertes de 7 països europeus.