460 joves es formen com a delegats de classe en unes jornades al Centre Cívic President Macià

Ser delegat de classe és una responsabilitat sovint nova per aquells alumnes que són escollits o que s’hi presenten. Es necessiten una sèrie d’habilitats que mai ve malament reforçar. Cal ser bon comunicador, entendre bé els problemes dels companys i ser un pont amb el professsorat. Per això l’Ajuntament dóna un cop de mà a delegats de primer a quart d’ESO amb unes jornades que tenen lloc aquesta setmana al centre Cívic President Macià. Les jornades inclouen formació sobre estructura organitzativa dels centres de secundària, funcions dels delegats i delegades, i drets i deures de l’alumnat. Així els joves tindran unes eines que els permetrà desenvolupar millor la seva tasca.

També es facilitaran recursos per a la comunicació, per a la programació d’activitats, resolució de conflictes i presa de decisions de manera consensuada, entre altres.

Com a novetat aquest any s’han preparat dues jornades pensades per al professorat relacionades amb participació i cultura.

Fins divendres passaran per aquesta formació per a delegats 460 joves de 15 centres de secundària, dels quals 12 són públics i, tres, concertats.