5 anys dels atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils

Aquest dimecres es commemora el cinquè aniversari dels atemptats del 17 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils en què van morir 16 persones, entre elles un nen de 3 anys de Rubí, a mans de la cèl·lula gihadista.

L’acte institucional s’ha fet al matí a Barcelona, al costat del mosaic de Joan Miró, amb la participació de representants de totes les institucions i grups polítics. Entre ells, el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Un minut de silenci i l’ofrena floral amb ‘El cant dels ocells’ han tancat l’homenatge a les víctimes d’aquells atemptats.

Durant la cerimònia s’han pogut sentit protestes d’un grup de manifestants amb crits i cartells com ‘Exigim responsabilitats’ o ‘Demanem la veritat’.

En paral·lel, l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes, la Plataforma 17A i Politeia s’han desmarcat de l’acte institucional i han convocat un homenatge independent a la Rambla de Canaletes.

A Cambrils, l’homenatge a les víctimes es farà dijous davant del Memorial per la Pau.

Recordem que els tres detinguts i acusats de pertànyer a la cèl·lula gihadista que va participar en els atemptats del 17A van ser condemnats per l’Audiència Nacional a penes de 53, 46 i 8 anys de presó.