50 bicicletes elèctriques se sumen als 200 patinets del juliol i completen el model de micromobilitat sostenible

Des de mitjans de juliol circulen per Terrassa 200 patinets elèctrics i de lloguer. Aquest dimecres se sumen 50 bicicletes de les mateixes característiques que completen el model de micromobilitat sostenible.

Aquesta flota mòbil és elèctrica i d’ús compartit i serveix, a més, per mesurar la contaminació atmosfèrica per allà on passa. Els 20 sensors del vehicle avaluen i transmeten a temps real dades sobre la pol·lució. Aquestes dades es bolquen en un sistema central on s’analitzen i s’elaboren uns mapes de contaminació per districtes, barris o carrers. Per això se’ls anomena també observadors ambientals.

Les persones usuàries han de ser majors de 18 anys i descarregar-se l’App de Reby (l’empresa que gestiona la flota) que està disponible per Ios i Android on s’informa del servei, disponible les 24 hores del dia, i dels costos. Les tarifes per utilitzar la bicicleta són: mig euro pel desbloqueig i 20 cèntims per minut; els patinets, 1 euros el desbloqueig i 15 cèntims per minut.

Es tracta d’un projecte pilot que durarà un any i mig i està impulsat per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria en Telecomunicacions de Barcelona (ETSETB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), en col·laboració amb l’Ajuntament. Passat aquest temps, més operadores podrien participar-hi i ampliar els serveis.

Des del 17 de juliol quan van entrar en funcionament els 200 patinets elèctrics, el 80% dels usuaris estan satisfets amb el servei. Les dades parlen de gairebé 15.000 viatges realitzats, entre 6 i 9 minuts de durada per recórrer entre 900 i 1300 metres. Les franges horàries més sol·licitades són entre les 20 i 21 hores i el districte on comencen i finalitzen més viatges és el del centre.