500 terrassencs es manifesten per defensar persones, treballs i salaris davant la crisi

Vora mig miler de terrassencs s’han manifestat aquest dissabte al matí per reclamar el rescat de persones, treballs i salaris en l’actual crisi per la Covid-19. Més d’una trentena de moviments socials i partits polítics s’han adherit a la convocatòria dels sindicats Comissions Obreres i Unió General de Treballadors. Hi han estat presents entitats com el Colectivo Sin Vivienda, la Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa, Marea Blanca i el Moviment per unes Pensions Dignes.

La comitiva s’ha concentrat a la plaça de Lluís Companys a les 10.30h i durant gairebé una hora ha recorregut per la Rambla d’Ègara el quilòmetre i mig fins arribar al Parc dels Catalans. Durant el trajecte, dues parades destacades. La primera, davant del CAP Rambla, per dedicar un aplaudiment als qui han treballat en primera línia contra la pandèmia. La segona, davant l’antiga seu del BBVA per reivindicar el retorn dels diners públics amb els quals es va salvar la banca a la crisi del 2008.

La manifestació, plena de proclames en favor de la sanitat i les residències públiques, ha acabat amb la lectura d’un manifest a càrrec dels periodistes de Canal Terrassa Mariona Tomàs i Jordi Dueso. El text acusava les retallades dels governs de precaritzar les vides de la majoria de persones per al benefici d’uns pocs, però també tenia encàrrecs concrets a l’Ajuntament, com la remunicipalització del Servei d’Assistència Domiciliària.

Durant el recorregut de la marxa, tots els manifestants duien mascaretes, ja que era impossible respectar la distància de seguretat. Segons els organitzadors, aquesta d’avui ha sigut la primera de tot un seguit manifestacions que vindran.