52 persones han mort en accidents laborals durant els sis primers mesos de l’any a Catalunya

La sinistralitat laboral continua creixent. Segons les dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat, en el primer semestre de 2022 han mort 52 persones treballadores, 12 més que durant el mateix període de l’any passat.

Fins al juny s’han produït a Catalunya gairebé 106.400 accidents de treball (concretament, 106.359), una xifra que representa un augment del 15,28% respecte els sis primers mesos de 2021.

Els sinistres mortals, sumant els produïts durant la jornada laboral i també en els desplaçaments d’anada o tornada a la feina, s’incrementen fins al 44%.

Aquesta mortalitat s’ha concentrat en els homes, 40 treballadors, i en el sector serveis (23 víctimes). El sector de la construcció ha registrat 11 víctimes mortals. La mortalitat laboral s’ha centrat sobretot, en les persones amb contracte temporal, amb 12 morts, que suposen un increment del 300%.

Segons els responsables de salut laboral de CCOO de Catalunya, es continuen produint accidents per causes fàcilment detectables que mostren el deteriorament de la seguretat i la prevenció en les empreses.